سلام خدمت همه شما مایکروالکامی ها. در مطالب قبلی به معرفی و بررسی کانکتور های مخابراتی RF پرداخته شد. یکی از کانکتور هایی که برروی ماژول های مخابراتی با سایز کوچک قرار دارد، کانکتور UFL یا UF.L میباشد. نمونه این کانکتور را برروی برد راه انداز SIM800L مشاهده کرده اید. در این مطلب به نحوه استفاده از این کانکتور و رفتار درست با آن پرداخته خواهد شد. در صورتیکه به درستی از آن استفاده نشود، باعث صدمه به این کانکتور خواهد شد. پس با من تا انتهای مطلب همراه باشید. همچنین شما میتویند سایر مطالب من رو از این لینک مطالعه و بررسی کنید.
معرفی کانکتور UFL
کانکتور های UFL یا مشابه آن مانند I-PEX ،IPX و یا UMCC، همگی برای استفاده از کابل های کواکسیال سایز کوچک (مانند RG 1.13) طراحی شده اند. از این مدل کانکتور ها بدلیل کوچک بودن و کم حجم بودن آنها و همچنین قیمت خیلی پایین آنها استفاده میشود. اما با این وجود نحوه استفاده از این مدل کانکتور نسبت به کانکتور های RF دیگر نظیر SMA و… کمی ریزه کاری خاص خود را دارد که باید به آن توجه شود. لذا در همین راستا در این مطلب به 3 مورد از آن اشاره خواهد شد.
در تصویر زیر کانکتور UFL در دو مدل نری (Male) و مادگی (Female) مشاهده میشود. معمولا کانکتوری که رو برد مونتاژ میشود نوع نری بوده و کانکتوری که دارای کابل میباشد از نوع مادگی است. نمونه استفاده شده از کانکتور را به کرات در برد ها و دستگاه های الکترونیکی زیادی مشاهده کرده اید. از داخل مودم ها گرفته تا برد های راه انداز مانند SIM800L و سایر موارد.
سایز و ابعاد کانکتور UFL
در تصویر زیر ابعاد این کانکتور و همچنین فوت پرینت مناسب این کانکتور را مشاهده مینمایید.
نحوه صحیح استفاده از کانکتور UFL
با توجه به ظرافت و حساسیت کانکتور های UFL باید در هنگام نصب و اتصال کانکتور به آن یا خارج کردن کانکتور از آن دقت لازم را داشته باشیم تا سلامت این کانکتور تضمین گردد. در ادامه به 3 مورد از این موارد اشاره خواهد شد.
نحوه صحیح اتصال
در هنگام وصل کردن کانکتور مادگی کابل دار UFL به کانکتور روی برد یا همان کانکتور نری، اکثر افراد آن را طوری نصب میکنند که دارای زاویه است. جهت درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید. این کار اشتباه است. چرا که عمر مفید کانکتور را کاهش و بعضا باعث شکسته شدن کانتکت های کانکتور خواهد شد.
در هنگام اتصال کانکتور U.FL با دست، ابتدا پیش از همه چیز اطمینان حاصل کنید که انگشت خود تمیز و فاقد هرگونه چربی و امثال آن باشد. جهت کاهش فشار اعمالی به کانکتور در هنگام اتصال، حدود 1 یا 2 سانت از کابل کانکتور را گرفته و سعی کنید کابل صاف شود. در این هنگام بصورت تراز کانکتور مادگی را روی کانکتور نری قرار دهید. با فشار انگشت در راستای عمود برروی کانکتور سعی کنید کانکتور مادگی به نری متصل گردد. در تصویر زیر این مورد قابل مشاهده است.
حفاظت در اتصال
همانطور که قابل مشاهده است مدل U.FL مادگی دارای ظرافت بیشتری است. بطوری که اگر کابل آن زیاد از حد جا به جا شود یا فشار زیادی به لبه های کابل شو این کانکتور وارد شود چیزی بجز شکستن و خراب شدن این کانکتور عاید ما نخواهد شد. در تصویر زیر این مورد قابل مشاهده است.
برای کاهش استرس این مورد 2 راه حل اصلی زیر وجود دارد.
- کابل را چسب کنیم.
- کابل را در محلی روی برد فیکس کنیم.
بعنوان مثال میتوانیم مانند تصویر زیر با زدن یک چسب کوچک روی کانکتور از این مورد جلوگیری کنیم. البته این روش، بنظر من روش جالبی نیست و روش بعدی پیشنهاد میگردد.
در صورتیکه یک شیار یا سوارخ در نزدیک کانکتور نیز وجود داشته باشد، میتوانیم از آن نیز استفاده کنیم. تصویر زیر بیانگر این مورد میباشد.
نحوه صحیح قطع اتصال کانکتور
خارج کردن کانکتور U.FL سخت تر از جا زدن اتصال آن میباشد. راحت ترین راهی که میتوان از آن استفاده کرد، کمک گرفتن از یک پنس میباشد. با استفاده از یک پنس میتوان کانکتور را محکم گرفته و در راستای عمود یا با یک زاویه آن را خارج کرد. تصویر زیر بیانگر این مورد میباشد.
در تصویر زیر 2 راه دیگر برای این مورد قابل مشاهده است که پیشنهاد نمیگردد. مگر اینکه مجبور به استفاده از آن باشیم.
نتیجه گیری
در این مطلب به اختصار به 3 مورد مهم در هنگام استفاده از کانکتور UFL اشاره شد. در هنگام استفاده از این کانکتور بدلیل ظرافتی که دارد، باید دقت لازم به عمل آید.
امیدوارم که این مطلب مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. چنانچه در این خصوص سوال، نظر و یا اطلاعات و تجربه ای دارید، آن را از قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخ داده شود و از تجربیات و اطلاعات شما هم استفاده شود. همچنین ما را در پیج اینستاگرام مایکروالکام دنبال کنید.